Висша израелска съдийка беше ударена в лицето с обувка
Висша израелска съдийка беше ударена в лицето с обувка / снимкa: Reuters

Председателката на израелския Върховен съд бе леко ранена днес след като ищец хвърли срещу нея обувките си по време на публично заседание в Ерусалим, съобщават местни медии, цитирани от Франс прес.

Председателката на най-висшата съдебна инстанция в Израел, Дорит Бейниш, паднала по гръб след като мъжът хвърлил маратонките си и я нарекъл "корумпирана" и "гнила", уточнява израелското общественото радио.

Една от обувките ударила силно челото на Бейниш. Веднага й е била оказана помощ. Нападателят, на около 50 години и родом от Ерусалим, вероятно ищец, засегнат от решение на съда, е бил задържан от охраната и арестуван. Съдът е бил за кратко евакуиран. Запитан от израелското радио, съпругът на Бейниш уточни, че тя е била ударена в носа и челото, а очилата й са счупени, пише БТА. Тя възобнови работата си, тъй като има много преписки, допълни той.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, който днес е на посещение в бившия нацистки концлагер Аушвиц в Полша, заяви, че е шокиран от този инцидент и помоли Бейниш да го държи в течение за здравето си.