Полицията в черногорската столица Подгорица е получила сигнал, че десетгодишен ученик е изпратил във Вайбър група снимка на пистолет заедно с имената на няколко ученици, съобщават черногорските медии.

„На 9 май 2023 г., около 16:00 ч., директорът на основно училище „Радоица Перович“ съобщи на отдела за сигурност в Подгорица, че десетгодишен ученик от това училище е изпратил снимка на пистолет и рисунка с няколко имена на ученици в група във Вайбър предната вечер“, съобщиха вчера от полицията.

Полицията веднага е повикала родителите на детето, които заедно с него са се отзовали, пише в. „Борба“. Те са предали пластмасов пистолет играчка, който бил на снимката.

Междувременно 7-годишно в Румъния влезе в училище с еърсофт снайпер пушка. Директорът на Общообразователно училище "Ангел Салини" № 33 в Констанца подал сигнал до полицията в морския град, след като учител е видял ученика с оръжието в ръка, информират от Окръжния полицейски инспекторат.

Срещу детето и родителите е образувано наказателно дело.

Полицията разследва как е възможно дете на едва 7 години да влезе в учебното заведение с такова оръжие. Разследващите органи обмислят да наложат и глоба на родителите, съобщава Диджи24.

Припомняме, че на 3 май 13-годишен ученик застреля в училище в Белград осем ученици и охранител и рани други шест деца и една учителка. На следващия ден вечерта 21-годишен младеж стреля в три села край град Младеновац, на около 40 км южно от Белград, като уби осем души и рани 14. Двамата извършители са задържани.
Мартина Ганчева, София Ангелова/БТА