Убит е един най-големите израелски мафиоти
Убит е един най-големите израелски мафиоти / БГНЕС
Един от най-големите мафиоти в Израел бе убит днес при мощна експлозия на кола бомба в Тел Авив, предаде Асошиейтед прес. Нападението навежда на мисълта, че вероятно в подземния свят на Израел е започнала мафиотска война, отбелязва агенцията.

Полицейският говорител Мики Розенфелд отказа да съобщи името на жертвата, но отбеляза, че става въпрос за добре позната фигура от престъпния свят в Израел. Според израелски медии убитият е Яков Алперон, известен още като Дон Алперон.

Колата избухнала в пламъци, докато се движела по улицата. Телевизията показа кадри на безжизненото тяло на жертвата, свлякло се през една от вратите на автомобила. Двама минувачи са ранени леко при експлозията.

В Израел организираната престъпност, която дълго време бе засенчена от арабско-израелския конфликт, напоследък до такава степен се превърна в част от ежедневието, че израелците вече имат свой сериал в стил "Семейство Сопрано" – „Арбитърът", в който дори синагогите не са убежище от платените убийци.

През последните три години мафиотските войни отнеха живота на десетки гангстери и на най-малко осем минувачи. Служители от правоохранителните органи бяха уличени в скандално съучастничество, припомня АП.