/ БГНЕС
Турските въоръжени сили пресякоха границата със Сирия и пристъпиха към наземния етап от трансграничната операция срещу кюрдските милиции, обяви министерството на националната отбрана на Турция, съобщиха световните агенции.

Напрежение между Сирия и Турция, започна военна операция "Нашите героични въоръжени сили и Сирийската национална армия (подкрепяни от Анкара сирийски бунтовници) започнаха наземната фаза на операцията източно от река Ефрат, в рамките на операцията "Извор на мира", заяви министерството в комюнике, цитирано от Франс прес и ДПА.
 
Говорител на група сирийски бунтовници, участващи в операцията, заявил пред агенцията, че наземната офанзива започнала в посока към град Тал Абияд, контролиран от кюрдската милиция Сили за защита на народа в североизточна Сирия.

В очакване на турската офанзива: Кюрдските власти обявиха обща мобилизация Турски медии съобщиха, че турски спецчасти и бронирани машини, подкрепяни от сирийски бойци, са навлезли на територията на съседната държава от три пункта на границата.
 
По-рано Турция нанесе въздушни и артилерийски удари по позициите на кюрдските формирования в североизточна Сирия.
БТА