Анталия
Анталия / iStock
От Асоциацията на потребителите в Турция предупреждават за разпространяването на много фалшиви реклами за почивки в страната, предаде Анадолската агенция.

Левент Кючук, председател на Асоциацията на потребителите, уточни, че през последните години расте броят на гражданите, които са станали жертви на фалшиви сайтове при резервиране на почивки.

"Нашите потребители, които правят резервации, като избират туристически компании от търсачките в интернет, трябва да бъдат много внимателни, защото измамниците правят много фалшиви реклами в интернет", каза Кючук.

Той обърна внимание на увеличаващия се брой хора и компании, които действат с измамна цел.

Потребителите трябва да изберат туристическа агенция, която са проучили добре, а не първата компания, на която попаднат в търсачката, каза Кючук.

Той посочи, че Асоциацията на потребителите в Турция се е сблъскала с проблемите на много потребители, които са загубили парите си от измамници и съответно не са могли да отидат на почивка. Кючюк добави, че при такива случаи, мнимите туроператори веднага искат от гражданите да извършат паричен превод.

Председателят на Асоциацията на потребителите каза, че особено важни за потребителите при избора на почивка са и коментарите, направени по адрес на компанията.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Нора Чолакова/БТА