Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за смъртна присъда за извършителя на атаката в Манхатън във вторник, при която бяха убити осем души, предаде ТАСС.

Нападателят от Манхатън имал далеч по-страшен план
 
"Нюйоркският терорист възторжено поиска да разпъне знамето на (групировката "Ислямска държава") в своята болнична стая. Той уби осем човека и рани тежко 12. Трябва да получи смъртна присъда!", коментира Тръмп в Туитър.
 
Междувременно извършителят на атаката с камион в Манхатън във вторник се яви в съд в Ню Йорк в инвалидна количка, с белезници на ръцете и краката, предаде Асошиейтед прес.

Подробности за нападението в Манхатън (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
29-годишният Сайфуло Саипов не поиска да бъде освободен под гаранция и ще остане в ареста, съобщи Ройтерс. Според прокурорите по случая мъжът е бил "погълнат от омраза и от една изкривена идеология". Те му повдигнаха две обвинения - в оказване на материална подкрепа на джихадистката групировка "Ислямска държава" и в причиняване на смъртта на пешеходци с нает от него камион. По второто той може да бъде осъден на смърт.

Тръмп за нападателя от Ню Йорк: Това е болен и ненормален човек
 
Саипов ще се яви отново пред съда на 15 ноември. Съдебното изслушване бе отложено за тогава, тъй като узбекистанецът поиска превод на руски език, предаде ТАСС.
БТА