/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да участва в насрочения за другата седмица следващ дебат с кандидата на демократите на изборите другия месец Джо Байдън, предаде ДПА, като се позова на негов говорител.

"Президентът възнамерява да води дебат", каза Тим Мърта пред телевизия Фокс нюз по-малко от един час след като Тръмп напусна военния медицински център "Уолтър Рийд", където бе лекуван, след като се зарази с новия коронавирус.

Вторият дебат между президента републиканец и кандидата на демократите на президентските избори в САЩ на 3 ноември е насрочен за 15 октомври в Маями. 

Тръмп напусна болницата, върна се в Белия дом (ВИДЕО)

Предвидено е Тръмп и Байдън да отговарят на въпроси на избиратели, отбелязва ДПА.

Имаше опасения, че президентът вече може да е бил заразен с коронавируса по време на първия си дебат със своя съперник в Кливланд преди седмица, когато те бяха на разстояние от два метра. Тръмп и Байдън съответно са на 74 и на 77 години и са в рисковата категория.

Кандидатът на демократите няколко пъти даде отрицателна проба на тест за коронавирус през последните дни и изрази готовност да участва в следващия дебат, ако здравни експерти потвърдят, че това ще е безопасно за него.

За утре в Солт Лейк Сити е предвиден дебатът между вицепрезидентът републиканец Майк Пенс и кандидатката на демократите за поста Камала Харис. Двамата ще бъдат разделени от плексигласова преграда, съобщи представител на щаба на демократите, цитиран от Франс прес.

Тръмп се чувства по-добре, отколкото преди 20 години

61-годишният Пенс и Харис, на 55 години, дадоха отрицателна проба на тест за коронавирус.

На излизане от болницата вчера Тръмп туитна: "Не се страхувайте от Ковид".

В отговор на Байдън каза по телевизия Ен Би Си, че "има от какво да се безпокоим, около 210 000 души починаха". "Надявам се никой да не излиза от болница, мислейки си, че това не е проблем. Това е сериозен проблем", заяви Байдън за Ковид-19 - причиняваното от новия коронавирус заболяване.

Кандидатът на демократите наблегна, че е важно хората да носят маска.
БТА