/ БГНЕС
Президентът призова американците да не се страхуват от коронавируса
Американският президент Доналд Тръмп, съобщи, че ще бъде изписан от болницата тази вечер (в 01,30 ч. във вторник българско време) и призова сънародниците си да не се плашат от новия коронавирус, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Ще напусна страхотния медицински център "Уолтър Рийд" в 18,30 ч. Чувствам се наистина добре! Не се плашете от Covid. Не допускайте той да диктува живота ви", написа Тръмп в Twitter, уверявайки, че се чувства "по-добре, отколкото преди 20 години".

"Ние разработихме, при администрацията на Тръмп, някои действително отлични лекарства и отлични познания", изтъкна президентът.

Личният лекар на Тръмп, Шон Конли, заяви пред журналисти пред военномедицинския център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд, че през последните 24 часа състоянието на президента непрекъснато се подобрява. Тръмп вече няма респираторни оплаквания, равнището на кислород в кръвта му е в нормата и не е имал висока температура от 72 часа, каза Конли. Той увери, че след като се завърне в Белия дом, президентът ще получава "денонощно медицински грижи от световна класа".
 
БТА