Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Американският президент нарече юбилея от края на войната "много голямо събитие"
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че би желал да присъства на тържествата в Москва догодина по случай 9 май - Деня на победата, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Той говори пред журналисти в Белия дом, на която му бе зададен и въпрос дали е поканен на празненствата в руската столица по случай 75-годишнината от разгрома на нацистка Германия.

"Да, поканен съм в разгара на нашата избирателна кампания, но аз определено ще помисля за това посещение, - каза Тръмп. - Това е в самия разгар на политическия сезон, така че ще видя мога ли да направя (това посещение), но бих искал да отида."

Тръмп: Няма да премахна митата на Китай

Тръмп получи покана от руския президент Владимир Путин да дойде на честването на 75-годишнината от победата по време на срещата им в Япония в кулоарите на срещата на Г-20 през юни в Осака.

Американският президент нарече юбилея от края на войната "много голямо събитие".

Руският заместник външен-министър Сергей Рябков, цитиран от агенция РИА, каза вчера, че поканата на Путин към американския президент да присъства в Деня на победата в Москва е била "посрещната с интерес", но добави, че още няма отговор от Белия дом.