Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп издигна нов лозунг за кампанията си, като призовава училищата да отворят наесен и занятията да са присъствени, а не дистанционни, пише в редакционен материал вестник "Вашингтон пост".

Запалиха статуя на Мелания Тръмп в Словения

Призивът на Тръмп отразява реалната нужда, усещана от родители, учители и ученици, от завръщане в класните стаи. При всеки сценарий на възстановяване, училищата трябва да са приоритет. Важно е обаче отварянето им да бъде направено разумно, като бъдат избегнати миналите грешки и лидерския провал на Тръмп, отбелязва "Вашингтон пост". В цялата страна тази седмица учители, родители, ученици и административни служители се сблъскват с въпроса по какъв начин да бъде направено това, като се вземе предвид, че залозите са големи. Учениците вече загубиха месеци занятия; много родители са задължени да се върнат на работа; отменените занятия водят до поредица от странични ефекти, сред които и проблеми с психичното здраве.
 


"Училищата трябва да отворят наесен!!!", заяви вчера Тръмп в Twitter. Просто да изкрещиш този лозунг обаче не е стратегия.

Училищата трябва да избегнат прибързаните и необмислени действия като тези, провокирани от безумното настояване на Тръмп през май щатите да възстановят икономическата си дейност - нещо, което даде лош резултат и доведе до увеличаване на броя на заразените с коронавируса. Овладяването на сегашната вълна на заразата е задължително условие за завръщането в класните стаи, обобщава "Вашингтон пост".
БТА