Тялото на Мера било надупчено от поне 20 куршума
Тялото на Мера било надупчено от поне 20 куршума / снимка: Reuters, архив

Терористът Мохамед Мера, ликвидиран вчера при полицейска операция в Тулуза, е убит с два куршума - единия в главата, а другия в стомаха, съобщава електронното издание на в. „Фигаро”, като се позовава на първите резултати от аутопсията.

Според тези данни единият смъртоносен куршум е поразил терориста в лявата част на челото, а другият е преминал през стомаха му. Аутопсията показала, че тялото на Мера е било надупчено от още най-малко 20 куршума, повечето в ръцете и краката, отбелязва БТА. Те са били изстреляни, когато той е бил с гръб към полицаите от специалните сили.

Тялото на Мера е все още в Съдебно-медицинския институт в Бордо. Предстои то да бъде подложено на токсикологични анализи.

В същото време най-висшият разузнавателен експерт в кабинета на Никола Саркози потвърди версията, че Мохамед Мера е атакувал еврейско училище в Тулуза само защото не е успял да осъществи първоначалния си план - да убие още един френски военнослужещ в този град, предаде АП.

Анж Мансини, съветникът на Саркози по въпросите на разузнаването, заяви пред френската новинарска телевизия Франс 24, че  Мера не е искал да атакува училището, а войник, но закъснял и тогава му хрумнало да импровизира и да нападне хората пред училището. По-рано тази версия беше посочена и от Бернар Скарсини, директор на Централната дирекция за вътрешно разузнаване на Франция. В нападението пред еврейското училище загинаха три деца и преподавател по религия.

Междувременно БГНЕС съобщи, позовавайки на информация от френската полиция, че площадът във френския град Тулуза е бил евакуиран заради подозрителен пакет.