/ Gulliver/Getty Images
Певецът бе поканен в Белия дом, за да обсъди с държавния глава редица теми
Американският рапър и продуцент Кание Уест, който е привърженик на президента на САЩ Доналд Тръмп, се срещна с държавния глава в Белия дом, предадоха световните агенции. Срещата бе предавана на живо от телевизионния канал MSNBC.
 
Уест пристигна с червена шапка с лозунга на Тръмп „Да направим Америка отново велика”. Той поясни пред журналистите, че тази шапка му дава сили. Рапърът разказа, че лозунгът го е привлякъл още от времето на предизборната кампания. „В тази шапка има нещо, което когато я сложа, се чувствам като Супермен”, довери Уест.

Топли прегръдки между Кание Уест и Доналд Тръмп
Gulliver/Getty Images


Музикантът обсъди с американския лидер как се възстановява промишлеността на Америка, реформата на затворите и мерките за борба с бандитизма и с престъпленията, свързани с насилие. Заедно с Уест на срещата присъстваха дъщерята на президента Иванка и съпругът й и съветник на Тръмп Джаред Къшнър.

В един момент Уест стана от масата и се запъти към президента с думите: „Обичам го този човек, нека да го прегърна”. В отговор президентът му стисна ръката. Пред събралите се журналисти Кание изнесе 10-минутен монолог в защита на Тръмп, заявявайки, че всичко, което е казал "идва направо от душата му“.

Как Тръмп се поддаде на чара на Ким Кардашиян? (СНИМКИ/ВИДЕО)

Наскоро рапърът закри профилите си в социалните мрежи, след като бе подложен на критики заради носената от него шапка с мотото от президентската кампания на Тръмп.

Кание Уест е считан за един от най-популярните рап изпълнители в САЩ. Той е носител на 21 награди „Грами”, като държи един от рекордите по броя на спечелените статуетки с грамофончета, припомнят агенциите.

Кание Уест за Тръмп: Той е мой брат! И двамата имаме енергията на дракони

Топли прегръдки между Кание Уест и Доналд Тръмп
Gulliver/Getty Images