/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие в Овалния кабинет американската реалити звезда Ким Кардашиян, за да обсъди с нея реформата на системата на затворите.

Тема на разговора е и опитът на тв звездата да постигне помилване на 63-годишната Елис Мери Джонсън, която излежава доживотна присъда за престъпление, свързано с наркотици, но без използване на насилие.
 
Самият Тръмп съобщи за срещата в Twitter и публикува обща снимка с Ким Кардашиян. „Прекрасна среща с Ким Кардашиян днес. Говорихме за реформа на затворите“, написа американският президент.
 

Срещата не бе включена в работния му график. Кардашиян бе поканена в Белия дом, където трябваше да разговаря със съветника на Тръмп (и негов зет) Джаред Къшнър за помилването на Джонсън, която е в затвора от 20 години с доживотна присъда. Именно Къшнър оглавява усилията на Белия дом за реформа в наказателното правораздаване.

37-годишната тв звезда пристигна облечена с черен костюм и яркожълти обувки на висок ток. Как е завършила срещата нито един от участниците не даде никакви подробности.
 
Въвеждането на строги закони за наказанията бе приоритет за предходния президент Барак Обама, но той не успя да си спечели подкрепата на Конгреса, тъй като извърши редица президентски помилвания.

Настоящият президент Доналд Тръмп има много по-твърди подход към извършителите на криминални престъпления.
БГНЕС