панди
панди / БТА
Пет дни след като прогледнаха, зоопаркът в Берлин показа новородените си панди. Близначетата дойдоха на бял свят в края на август.

Черно-белите мечета се раждат слепи, глухи и розови на цвят. Сега пандичките са започнали да пълзят и току що са развили своята типична черна и бяла козина.
 

панди
БТА


Женската голяма панда Мън Мън от зоопарка в Берлин роди близнаци (СНИМКИ)

Майката на мечетата - голяма панда Мън Мън се чувства добре, съобщиха ветеринарите, които се грижат за нея. Малките са прекарали първия месец от своя живот, пиейки мляко от майка си на всеки един час и гушкайки се в нея




Близначетата все още нямат имена.
 

панди
БТА


През юни 2017 г. Мън Мън и мъжката голяма панда Цзяо Цин пристигнаха в зоопарка в Берлин от Китай. През август 2019 г. Мън Мън роди близнаците Мън Сян и Мън Юан. Те се превърнаха в голяма атракция в Берлин, но бяха върнати обратно в Китай през декември миналата година.
 

панди
БТА



Китай използва "дипломацията на пандите", изпращайки панди в зоопарковете в различни държави от десетилетия. Извън тяхната родина, черно-бели мечки има само в около двадесет зоологически градини като символ на приятелство от страна на азиатската държава.

Независимо къде по света се намират, всяка една панда се смята за собственост на Китай. Дори родените в чуждестранни зоопаркове мечки трябва да бъдат върнати на КНДР.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня