/ iStock/Getty Images
Всички мачове от испанската Ла Лига са отменени поне за следващите две седмици, а отборът на "Реал Мадрид" е под карантина, след като стана ясно, че играч от баскетболния тим на Кралския клуб е дал положителна проба за коронавирус.

НБА призова пет отбора да се самоизолират

Баскетболният и футболният отбор на мадридчани делят част от тренировъчния комплекс на тима и това означава, че всички футболисти също са поставени под карантина и ще бъдат изследвани за коронавируса.

По този начин втори гранд от Шампионската лига попада в такава ситуация, след вчера това се случи с Ювентус, като двата тима най-вероятно няма да могат да изиграят мачовете си от най-престижния европейски клубен турнир следващата седмица. Под карантина е и отборът на Интер.

В същото време Ла Лига спря първенството в първите две дивизии на страната за следващите седмици, въпреки че предварителните планове бяха те да се играят при закрити врати.

COVID-19 във Формула 1, Макларън няма да стартира в Австралия

По този начин Испания последва примера на Италия, която спря всички футболни мачове в страната до 3 април, а все по-вероятни изглежда Франция и Германия да последват този пример.
БГНЕС