Само 22% одобряват Джордж Буш след втория му мандат
Само 22% одобряват Джордж Буш след втория му мандат / снимки: БГНЕС

Джордж Буш приключва втория си мандат като президент на САЩ с едва 22-процентен рейтинг на одобрение от американските граждани, разкрива проучване на общественото мнение, извършено от телевизионната компания Си Би Ес и вестник "Ню Йорк Таймс". Анкетата е направена сред 1112 пълнолетни американци.

Оценката за представянето на Буш е една от най-ниските, които американски президент е получавал за работата си в Белия дом. 73 процента от запитаните са дали отрицателна оценка за управлението на Буш. Любопитното е, че според същата анкета останалите президенти от недалечното минало получават значително по-високи оценки. 68% от запитаните, например, одобряват работата на Роналд Рейгън и Бил Клинтън. Джими Картър се радва на по-ниско одобрение – 44%, а бащата на настоящия президент – Джордж Буш-старши – на 54%.

Междувременно новоизбраният президент на САЩ Барак Обама пристигна с

Само 22% одобряват Джордж Буш след втория му мандат
netinfo
влак в американската столица Вашингтон, където след два дни ще встъпи в длъжност като 44-ия президент на САЩ. Обама избра да пътува от старата столица Филаделфия до новата Вашингтон по същия начин, по който го е направил неговият идол Ейбрахам Линкълн преди близо 150 години. Множество хора се събраха край релсите, за да го приветстват, въпреки минусовите температури.