Русия издирва милиардер във връзка с пожара в търговски център в Казан
Русия издирва милиардер във връзка с пожара в търговски център в Казан / Thinkstock/Getty Images

По следственото дело за пожара в търговския център "Адмирал" в град Казан, вече има 12 заподозрени и е наложен запор върху 400 обекта на компанията на милиардера Алексей Сьомин. Това съобщи говорителят на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин, цитиран от ТАСС.

По думите му Сьомин, председател на съвета на директорите на компания "АС Менеджмент", е обявен за издирване. Говорител на компанията, която притежава "Адмирал", каза, че милиардерът Сьомин е във Франция и не е в състояние да пристигне в Казан заради бизнес ангажименти и лошо здраве. Неколцина от останалите заподозрени вече са в ареста.

Вследствие на пожара в търговския обект в столицата на руската република Татарстан на 11 март загинаха 17 човека, сред които осем граждани на Русия. Двама са безследно изчезнали, а около 50 - ранени, припомня ТАСС.

Правителството на Татарстан обяви, че семействата на загиналите са получили по един милион рубли (ок. 16 200 евро) обезщетение, а ранените - от 200 до 400 хиляди рубли (от 3240 до 6480 евро), според размера на понесената травма. Пострадалите чуждестранни граждани са били лекувани безплатно, а телата на загиналите също безплатно са били транспортирани до родните им места, предаде ТАСС.

Източник: БТА