/ iStock/Getty Images
Русия и Сърбия се споразумяха цента на газа от 270 долара за 1000 куб. м да се удължи за период от шест месеца, съобщи сръбският президент Александър Вучич след срещата си с руския президент Владимир Путин в Сочи.

"Сърбия получава изключителни условия за цената на газа от Русия", каза Вучич, цитиран от РИА Новости, добавяйки, че количеството газ ще се увеличи за тези шест месеца.
В момента Сърбия получава газ на цена от 270 долара за 1000 куб. м, като договорът изтича в края на годината.

"През следващите шест месеца Сърбия ще получава газ на цена от 270 долара за хиляда кубически метра", каза Вучич и добави, че това е много добра цена. "Това е спасение за нас.

Няма да имаме проблеми с ток, газ или парно, както и с цялостното снабдяване. Президентът Путин ни помогна много с отношението си. Това беше моето предложение, той го прие", каза президентът.

Сръбският президент Александър Вучич очаква руският му колега Владимир Путин да посети Сърбия през 2022 г. Той заяви това след разговорите с руския президент в Сочи, предаде РТС.

"След три часа ползотворни и добри разговори с руския президент Владимир Путин, му благодарих за гостоприемството и получих потвърждение, че ще посети Белград през следващата година", написа Вучич на страницата си в Instagram.
БГНЕС