Родителите на момчето от балона искали бързи пари
Родителите на момчето от балона искали бързи пари / снимкa: Reuters

Родителите на 6-годишния Фолкън Фин, който в САЩ си спечели прозвището "момчето от балона", мислели, че през 2012 г. ще настъпи краят на света, предаде Асошиейтед прес. Разкритията бяха направени по време на разпит на Робърт Томас, съдружник на бащата на Фолкън - Ричард, който  съдействал на семейство Фолкън да документира странните си идеи за бърза слава и бързи пари.

Според Томас семейство Фолкън мислело, че след 3 години Слънцето щяло да избухне. Двойката искала да спечели бързо много пари и да построи с тях бункер или друго подобно убежище под земята, за да оцелее по време на края на света.

Милиони телевизионни зрители от САЩ наблюдаваха миналата седмица на живо как балон с хелий се носи с висока скорост на два километра височина и се приземява в една нива час по-късно след 80-километров полет. Смяташе се, че в балона се намира 6-годишният Фолкън. Малчуганът обаче не беше открит в гондолата на балона при приземяването и последва мащабна операция по издирването му,  в която се включиха местната полиция, спасителните служби и дори хеликоптер от националната гвардия на Колорадо, пише БТА. В един момент очевидец  дори съобщи, че видял от балона да изпада нещо и мнозина се опасяваха, че това може да е било момчето. После се оказа, че детето през цялото време се е криело в гаража на дома си.

Полицията започна да се съмнява, че има нещо нередно в цялата история, когато детето призна в телевизионно интервю, че родителите му нагласили всичко заради шоуто. Семейство Фин вече е участвала в риалити шоу и властите смятат, че е търсело отново начин да привлече бързо вниманието на медиите, а после да продаде за голям хонорар историята си.