Републиканският лагер обвини в. Ню Йорк таймс, че е в съюз с Обама
Републиканският лагер обвини в. Ню Йорк таймс, че е в съюз с Обама / БГНЕС

Републиканският лагер обвини в. "Ню Йорк таймс" в пристрастност към кандидат-президента на демократите Барак Обама при отразяването на надпреварата за Белия дом.

„Какъвто и да е бил "Ню Йорк таймс" в миналото, той вече не отговаря на критериите за журналистическо предприятие. Това е организация, пледираща в полза на Обама”, заяви пред журналисти главния стратег на кампанията на Джон Маккейн, Стив Шмит. Вестникът незабавно отхвърли нападките.

"Ню Йорк таймс" е ангажиран с пълното, справедливо и безкомпромисно отразяване на президентската кампания", заяви в комюнике главният редактор Бил Келър. Работата ни е да задаваме трудни въпроси, да проверяваме съдържанието на рекламните кампании и изказванията, да анализираме програми, позиции, биографии и гледни точки на съветниците на кандидатите, отбелязва той.

"Самите кандидати, както и представителите на техните предизборни щабове, не винаги се чувстват добре, бивайки гледани под лупа, но именно това очакват и заслужават читателите ни", допълва Келър.