/ Facebook/BoykoBorissov
Руският президент Владимир Путин, турският президент Реджеп Тайип Ердоган, президентът на Сърбия Александър Вучич и българският премиер Бойко Борисов ще обсъдят кризата в Близкия изток в рамките на работна вечеря днес в Истанбул, предаде NOVA.

Борисов се нареди до Ердоган, Путин и Вучич за старта на „Турски поток“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Ще имаме нещо между работен обяд и вечеря, ще бъдем сами и ще обсъдим всички теми, ще чуем как две световни сили (Турция и Русия) разглеждат проблемите в Близкия изток. Защото за нас това е и енергиен въпрос. Всяка ескалация повишава цената на петрола и газа, което за нас няма да е добра новина. Ще видим как те се отнасят към тези проблеми, а ще обсъдим и всички двустранни въпроси”, каза сръбският президент.

Премиерът Бойко Борисов пък коментира церемонията по официалното пускане на газопровода в социалната мрежа и сподели снимка от обяда с тримата президенти. 

Путин и Ердоган нарекоха "Турски поток" исторически проект (СНИМКИ)


"След приключване на церемонията по откриване на газопровода „Турски поток“ разговарях с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, с президента на Русия Владимир Путин и с президента на Сърбия Александър Вучич. Обсъдихме политическите и икономическите отношения между нашите държави, както и актуални международни теми.", написа Борисов в личния си профил във Фейсбук.