Няколко служители на реда застреляха мъж на магистрала в Западна Вирджиния, съобщиха новинарските агенции, а видеозаписът от стрелбата се разпространява в социалните мрежи, информира Асошиейтед прес.

Властите не съобщиха подробности и не отговориха на исканията за повече информация.

На видеото мъжът излиза на четирилентовата магистрала близо до град Бекли, като държи нещо, което изглежда като пистолет. Най-малко половин дузина служители на реда го преследват с извадени оръжия. Мъжът последователно насочва предмета в ръката си към главата си и го вдига във въздуха няколко пъти, докато е обърнат с лице към полицаите, а след това се обръща с гръб и се отдалечава.

Стрелецът от 4 юли: Отчужден младеж с тъмна онлайн персона

Един от полицаите прострелва мъжа, който пада на земята. След това органите на реда стрелят още няколко пъти по него, дори когато той лежи без да реагира.

Щатската полиция на Западна Вирджиния, шерифският отдел на окръг Роли и шерифският отдел на окръг Файет не отговарят на обажданията на Асошиейтед прес, търсещи коментар.

„Реджистър хералд“ съобщава, че стрелбата е станала в сряда сутринта, след като мъжът е вкарал син пикап в канавка край магистралата, след което е тръгнал пеша.

Щатската полиция: Стрелецът от Чикаго е бил облечен като жена

Новинарските агенции съобщават, че минувач е записал видеото, докато е седял в кола срещу търговски център в южната част на щата.
Според репортажи малко след стрелбата тялото, лежащо на пътя и покрито с бял чаршаф, е било изнесено от мястото на инцидента и откарано с линейка.
 
БТА