Стрелецът, който уби шестима души по време на празничния парад в американският щат Илинойс, е бил облечен като жена. Това съобщи заместник-шериф Кристофър Ковели, говорител на шерифската служба на окръг Лейк.

Нападателят е идентифициран като Робърт „Боби“ Е. Кримо III.

Хванаха заподозрян за масовата стрелба в Чикаго по време на парада за 4 юли

Следователите смятат, че той се облякъл умишлено в женски дрехи, за да скрие татуировките по лицето и врата си, както и своята самоличност. Това означава, че до голяма степен той е разчитал да не бъде заловен и да остане анонимен.
 

стрелба Чикаго
БГНЕС

"Заподозреният е стигнал пеша до дома на майка си, която живее в района. Просто се слял с тълпата, докато хората са тичали наоколо паникьосани, сякаш е бил напълно невинен свидетел на стрелбата като всички останали. Той е взел назаем колата от майка си", разказа още Ковели.

След нападението мъжът слязъл от покрива, изхвърлил пушката си и се слял с тълпата. Маскировката на мъжа му помогнала да остане незабелязан сред останалите бягащи хора.

От полицията заявиха, че не могат да кажат с какви точно дамски дрехи е бил облечен арестуваният, но отбелязаха, че първоначално е съобщено, че лицето е имало дълга коса, което означава, че заподозреният може да е носел и перука.
 


Кристофър Ковели разкри още, че сигналът, довел до задържането на стрелеца е бил подаден на тел 911. Превозното средство, с което е пътувал Робърт Кримо е бил забелязан от полицаи в Чикаго, които са изчакали подкрепление и са го арестували.
 

стрелба Чикаго
БГНЕС


В колата му е намерена втората пушка, която той е поръчал преди стрелбата.

Масова стрелба на парад по случай 4 юли в Чикаго, няколко души загинаха

Според щатските власти, стрелецът е действал напълно сам.
  
CNN