/ iStock/Getty Images
Индиецът, смятан за глава на най-голямото семейство в света, почина в североизточния щат Мизорам, предадоха Ройтерс и ДПА.

Противоречиви са съобщенията за броя на членовете на семейството на Зиона Чана. Смята се, че той е имал 38 съпруги, 89 деца и 36 внука. Според други информации фамилията наброява общо 181 души.Зиона Чана е починал в резултат на усложнения от диабет и високо кръвно налягане.

Мъжът бил начело на религиозна секта, практикуваща полигамията. Тя е основана през 1942 г. от дядото на Чана.

Огромното семейство обичайно консумира 30 пилета, 60 килограма картофи и 100 килограма ориз на ден. Фамилията обитава имение на четири етажа, което има 100 стаи. Съпругите на Чана са настанени в огромна спалня, която е в непосредствена близост до неговите покои.

Индийски медии твърдят, че Зиона Чана държи световния рекорд за най-голямо семейство, но той не е официално признат.

Зиона Чана, който е роден през 1945 г., срещнал първата си съпруга, когато е бил на 17 години. Тя е била с три години по-голяма от него.

Жилището на семейството на Чана, както и североизточният щат Мизорам, са се превърнали в местна туристическа атракция. Хора от цял свят ги посещават, за да видят как живее най-многолюдното семейство в света.
БТА