Най-многобройното семейство в света живее в Индия
Най-многобройното семейство в света живее в Индия / снимки: Reuters

Най-многобройното семейство в света живее в четириетажна къща в Индия. Глава на семейството е Зиона Чана. Фамилията се състои от 181 членове - Зиона, 39 съпруги, 94 деца, 14 снахи и 33 внуци.

Чана, който е строителен работник, а най-малкото му дете е на пет години, твърди, че е благословен от бога. "Смятам се за щастлив човек, защото съм съпруг на 39 жени и глава на най-голямото семейство в света", казва 67-годишният Зиона.

Наймногобройното семейство в света живее в Индия
netinfo

Животът в семейната къща с четири етажа и 100 стаи в Бактуанг, Индия, тече с военна прецизност, като първата съпруга Затианги (71 години) организира всички останали да вършат домакинската работа, предава БГНЕС. "Аз съм най-възрастната и съм била омъжена за Зиона най-дълго време. Всички в семейството ме уважават", казва Затианги. 39-те съпруги на индиеца споделят леглото му на ротационен принцип.

Наймногобройното семейство в света живее в Индия
netinfo

50-годишният му син Парлиана заяви, че баща му се е женил толкова много пъти, за да може да се грижи за бедни и осиротели селски жени. "Той е не само глава на тази къща, но също и лидер на 4000 души от сектата Чана", допълни Парлиана.

Наймногобройното семейство в света живее в Индия
netinfo