Откриха мъртви всички лъвове и тигри от наводнения зоопарк в Тбилиси
Откриха мъртви всички лъвове и тигри от наводнения зоопарк в Тбилиси / БГНЕС

Всички липсващи лъвове и тигри от наводнения зоопарк в Тбилиси са намерени мъртви. Един ягуар все още е в неизвестност, но персоналът на зоопарка каза, че е слабо вероятно да е оцелял, предаде Асошиейтед прес.

Откриването на труповете на последните изчезнали лъвове и тигри успокои страховете в столицата на Грузия, че някои от тези хищници все още обикалят хълмовете на града.

Говорителка на зоопарка съобщи, че осем лъва, всичките седем тигри и най-малко два от трите ягуара на зоопарка са загинали, както и девет от 17-те пингвина. От 14-те мечки са оцелели само две.

Млад бял лъв на име Шумба, едно от най-любимите животни в зоопарка, бил намерен с куршум в главата на територията на зоопарка в неделя. Повечето животни изглежда са загинали, след като водата и калта са залели клетките им.

При наводнението са загинали и стотици бездомни кучета в частен приют близо до зоопарка.

По данни на ТАСС най-малко 16 души са загинали, а 6 души са в неизвестност в резултат на наводнението от неделя, което е било най-силното в страната от 5 години.

Наводнени са дворове и първи етажи на над сто едноетажни и двуетажни жилищни дома, редица подлези и площади. Повредени са пътни участъци и инфраструктурни обекти. Десетки семейства са останали без дом.

Източник: БТА