Още търсят черните кутии на разбилия се в Черно море Ту-154

Още търсят черните кутии на разбилия се в Черно море Ту-154
Още търсят черните кутии на разбилия се в Черно море Ту-154 / БГНЕС, архив

Черните кутии от катастрофиралия над Черно море руски военен самолет Ту-154 още не са намерени, заяви в отговор на въпрос на журналисти министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков, предаде ТАСС. Самолетът се разби вчера в морето край руския курорт Сочи минути след излитането си, оцелели няма.

26 декември е ден на траур в Руската федерация в памет на жертвите на катастрофата.

Самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в сутрешните часове в неделя в Черно море, две минути след като излетя от Сочи с 92 души на борда на път за Латакия, Сирия.

Няма оцелели след авиокатастрофата край Сочи (ВИДЕО)

С него пътуваха военни, журналисти и певци от прочутия руски военен хор "Александров", които щяха да изнесат новогодишен концерт в руската военна база Хмеймим в Сирия. Няма оцелели. В самолета бе и руска лекарка, известна с хуманитарната си дейност в зони на военни конфликти.

Работи се по всички версии за катастрофата на самолета край Сочи

Руският министър на транспорта Максим Соколов каза, че се разследват всички възможни причини за катастрофата, но добави, че засега е рано да се говори за терористичен акт.
Екипажът на самолета не е съобщил за технически проблеми.

Командирът на екипажа на разбилия се Ту-154 бил много опитен

Самолетът е бил технически изправен преди излитането, а командирът на екипажа, военният пилот първи клас майор Роман Волков - много опитен.

Над 800 души са загинали при катастрофи с Ту-154 от 2000 година насам

Отломки от самолета са намерени на 1,5 километра от брега на Сочи на дълбочина от 50-70 метра. В издирвателните операции след катастрофата край Сочи участват 3500 души, които работят на смени. В тях са включени и 39 кораба и катера, 135 специалисти водолази и 7 дълбоководни апарата.

Източник: БТА