Новият Заркауи се закани да отмъсти за смъртта му
Новият Заркауи се закани да отмъсти за смъртта му / netinfo

Новият ръководител на Организацията Ал Каида в Ирак, шейх Абу Хамза ал Мухаджир, обеща да накаже сунитите в Ирак, които сътрудничат на иракското правителство, предаде Франс прес.

В първото си изявление, откакто бе обявен за лидер на иракския клон на Ал Каида,  Мухаджир заплаши онези сунити, "които са разочаровали мюсюлманската нация" и са се присъединили към "завистниците" /шиите/.

Мухаджир обеща, че  групировката ще отмъсти за убийството на бившия й лидер Абу Мусаб аз  Заркауи, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Денят на отмъщението е близо и вашите мощни кули в Зелената зона няма да ви защитят, се казва в негово изявление, поместено на ислямистка уебстраница. Автентичността му не може да бъде потвърдена.

В изявлението Мухаджир обещава  да разгроми "кръстоносците и шиитите" в Ирак. Не е тайна каква свирепа битка се води между войните на  правдата и войните на злото - кръстоносците, шиитите и вероотстъпниците в Ирак, заявява той. Ще видите какво сме ви
приготвили заради вашето предателство и вероотстъпничество.

Нашите мечове са надвиснали над вратовете ви, изтъква Мухаджир.

Предстоящите битки ще разкрият фалшивостта на вашата мощ и страхливостта на вашите войници. Не се радвайте, че сте убили Заркауи, той остави след себе си лъвове, обучени от него, казва още той.

По думите му битката в Ирак е достигнала решителен етап. Войните на джихада накараха врага да опита вкуса на поражението и унижението. С Божия помощ вашите синове стигнаха до  решителния момент, подчертава Мухаджир.

В изявлението той се обръща директно към лидера на Ал Каида Осама бин Ладен. Очакваме вашия сигнал и сме на вашите заповеди, заявява Мухаджир. Искаме да съобщим добри новини за високия морал на вашите войни и на добрите хора, които се бият под  вашето знаме, допълва той.