/ БТА
Проливни дъждове предизвикаха наводнения и свлачища в североизточния индийски щат Мегхалая, които през последните четири дни отнеха живота на поне 15 души, седем от които от едно семейство, съобщиха официални служители.

Над 17 000 жители на 165 засегнати села бяха евакуирани в центрове за временна подкрепа, а метеорологичните служби прогнозират изолирани обилни валежи в някои части на щата през тази седмица, вариращи от 65 мм до 116 мм.

Седем души от едно семейство бяха заровени живи под калните маси, автомобил с двама пътници беше отнесен от наводненията, а един мъж загина на място, след като върху него е паднало дърво.

"Ситуацията вече се подобри, тъй като времето се оправи. Всички тела бяха извадени", заяви служител на щатския отдел по приходите и управлението на бедствията.

Шест са жертвите в северните части на съседен Бангладеш. Въпреки това официални лица заявиха, че ситуацията се подобрява, тъй като през нощта дъждът е спрял и наводненията намаляват. Нанесени са значителни щети на реколтата, въпреки че пълният размер на щетите все още се оценява, каза служителят.

Най-малко 244 души, от които десетки деца, загинаха миналата седмица в Непал при свлачища и наводнения след дни на непрестанни дъждове. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Габриела Иванова/БТА