/ iStock/Getty Images
Човек загина, а други девет са ранени, трима от тях са със сериозни рани, след нападение с нож на метростанция в предградието Вилюрбан край източния френски град Лион, съобщава АФП.

Нападателите са двама, единият е бил въоръжен с нож, а другият с готварски шиш.

Въоръжено нападение в курорт в Черна гора, има ранени

Репортер на АФП на мястото на инцидента заяви, че в района на метростанцията цари хаос и има множество линейки, които помагат на пострадалите.

Мъж наръган с нож пред министерство в Лондон

Нападателят от френския град Лион е афганистанец, който искал да получи убежище във Франция, съобщи телевизионният канал BFMTV като цитира свои източници от полицията.

Каналът отбелязва, че при нападението е починал 19-годишен мъж, други осем са ранени, като състоянието на трима от пострадалите е тежко. Извършителят на атаката досега не е известен на полицията и службите за сигурност. Властите обаче засега не разглеждат като възможен мотив „тероризъм“.

Спор между двама пътници в автобус в София завърши с порезна рана

Полицията е задържала нападателя, както и още един човек, който може да е съпричастен към нападението, станало в събота вечерта.

Миналият май пакетна бомба, заложена пред входа на пекарна в центъра на Лион рани 14 души. Нападателят, млад радикализиран алжирец, беше арестуван три дни по-късно. Той призна, че е член на „Ислямска държава“.
БГНЕС