/ БГНЕС
Седем души се удавиха, а други трима са безследно изчезнали, след като мост се срути на остров Суматра в Индонезия, съобщи агенцията за бедствия на страната в понеделник, цитирана от АФП.

Около 30 души, предимно студенти, били на моста в неделя следобед в град Каур, когато новопостроеният прелез внезапно се срутил. Част от тийнейджърите паднали във водата долу, а други успели да се хванат за парапета.

Мост се срути в Тайван, има ранени (ВИДЕО/СНИМКИ)
 

 Нивото на водата в реката под моста е било по-високо от обикновеното и имало силни течения, след като проливни дъждове заляха региона. "Мостът вероятно не е могъл да задържи тежестта и се е срутил – седем души са загинали, а други трима са изчезнали", каза за АФП Уджанг Сяфири, ръководител на Агенцията за борба с бедствията.
 


Някои ученици, които паднали във водата, били спасени, докато екип за търсене и спасяване е претърсил в радиус от 20 километра, за да открие изчезналите.

Мост се срути в Китай, има загинали (ВИДЕО)

Части от архипелага в Югоизточна Азия са залети от проливни дъждове, в резултат на дъждовния сезон. В и около столицата Джакарта този месец бяха убити около 67 души, тъй като рекордни дъждове предизвикаха наводнения и свлачища.
БГНЕС