Либийски вестник призова за скъсване на отношенията с България
Либийски вестник призова за скъсване на отношенията с България / netinfo

Либийският официоз "Ал Джамахирия" призова Триполи да скъса връзките с България, която, според вестника, "изпитва единствено омраза и враждебност към либийския народ", предаде Франс прес.

"Ал Джамахирия" отбелязва, че "България би трябвало да се извини на либийския народ за съучастието на българките убийци в престъпното заразяване с вируса на СПИН на либийски деца".

"Бяхме изненадани да установим, че тя /България/ проявява пълно незачитане на живота на нашите деца и дискредитира нашето правосъдие, затова призоваваме за скъсване на отношенията с тази страна, която изпитва единствено омраза и враждебност", продължава "Ал Джамахирия".

Вестникът упреква София, че "разпространява клеветнически твърдения на една продажна агенция", имайки предвид палестинската информационна агенция Маан, която на 14 май съобщи, че здравето на либийския лидер Муамар Кадафи сериозно се е влошило.

Освен това либийският официоз обвинява България, че политизира случая с медицинските сестри, пише АФП и припомня накратко хронологията на процеса.