Кристалина Георгиева ще съди онези, които разпространяват лъжи за нея
Кристалина Георгиева ще съди онези, които разпространяват лъжи за нея / БГНЕС, архив

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще съди онези, които продължават да разпространяват лъжи по неин адрес. Тя заяви това днес в страницата си във Фейсбук.

В отговор на последните медийни атаки срещу нея Георгиева пише, че досега в повечето случаи е замълчавала въпреки постоянните спекулации и откровени лъжи, целящи да дискредитират както нея, така и институцията, в която работи. Не мога да продължавам да търпя тази кампания за разрушаването на образа ми, водена срещу мен в продължение на много месеци. Търпението ми се изчерпа, допълва Георгиева.

"Голям гаф в ООН избегнат на косъм" - разследване на швейцарски журналист за Кристалина Георгиева

Тя отбелязва, че досега се е въздържала да предприема правни действия. Тази страница е затворена, заявява Георгиева. Оттук нататък ще защитавам името си в съда. Много лъжи бяха разпространени за мен. Ще дам на съд онези, които продължат да разпространяват лъжи, добавя еврокомисарят.

По-рано тази седмица в сайта на американския Институт за външнополитически изследвания (Foreign Policy Research Institute) се появи статия, в която се твърди, че Георгиева "има тъмни страници в биографията си". Представени са твърдения за връзки на нейното семейство с "Мултигруп", както и че Георгиева била информатор на комунистическите тайни служби.

Британски евродепутат поиска проверка на транспортните разходи на Кристалина Георгиева

Това са стари твърдения, които с течение на времето бяха оборени едно по едно, се посочва в позиция на ЕК, разпространена снощи по този повод. Те бяха неверни, когато бяха отправени за първи път, те остават неверни и днес, когато биват повторени в пореден опит да се опетни името на г-жа Кристалина Георгиева, се добавя в позицията.

Източник: БТА