/ DarikNews.bg
Нощните клубове, баровете и спортните зали в Исландия ще могат отново да заработят от понеделник. Това съобщи министерството на здравеопазването на фона на продължаващия спад на новите случаи на коронавирус, предаде Франс прес.

Къде и как се отпускат мерките в Европа днес?

Лишени от спорт в продължение на два месеца, исландците ще могат да се върнат в залите, но при определени условия, спазвайки правила за дезинфекция и почистване преди и след използване на уредите.

Капацитетът на помещенията обаче ще бъде намален наполовина, за да може да се поддържа разстояние от два метра между хората. Баровете, нощните клубове и игралните зали ще бъдат отворени до 23:00 часа.

Аржентина удължи карантината поради COVID-19 до 7 юни

На 4 май островната страна за първи път смекчи ограниченията си, като отвори своите гимназии и университети, музеи и фризьорски салони. Впоследствие здравните власти отбелязаха, че облекчаването на ограниченията изглежда не е довело до увеличаване на броя на случаите.

На 18 май и басейните получиха разрешение да работят, припомня АФП. В Исландия досега са регистрирани 1803 заразени с коронавирус, от които само пет през май, и 10 смъртни случая.
БТА