Индийският вътрешен министър нарече Пакистан терористична държава
Индийският вътрешен министър нарече Пакистан терористична държава / БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Индия Радж Натх Сингх определи Пакистан като "терористична държава" след бунтовниеската атака срещу военна база в индийски Кашмир, където бяха убити 17 войници, предаде АФП.

"Пакистан е терористична държава и трябва да бъде посочена и изолирана", заяви в Twitter Сингх, без обаче да приписва директно отговорността за нападението на тази съседна и конкурентна страна на Индия.

Индийският премиер Нарендра Моди обяви, че хората, които стоят зад атаката, ще бъдат наказани, съобщи ДПА. "Решително осъждаме страхливото терористично нападение в Ури. Уверявам нацията, че онези, които стоят зад жалката атака, няма да останат безнаказани", написа също в социалната мрежа Моди, цитиран от световните агенции.

Телевизия Ен Ди Ти Ви, цитирана от ТАСС, информира по-рано днес, че най-малко 17 военнослужещи са убити при нападение на терористи над позиция на пехотния батальон на индийската армия в щата Джаму и Кашмир в Северна Индия.

Индийският вътрешен министър нарече Пакистан "терористична държава"
netinfo

Атаката е извършена рано тази сутрин в град Ури (област Барамула) и по предварителни данни може да е дело на бунтовници, попаднали на индийска територия от съседен Пакистан. Няколко казарми са пламнали.

Смъртта на четиримата въоръжени, проникнали в базата на батальона близо до контролната линия с Пакистан, бе потвърдена от говорител на индийската армия, предаде Ройтерс.

Това е една от най-смъртоносните атаки в Кашмир за четвърт век бунтовничество, отбелязва агенцията. Засега никой не е поел отговорността. Най-малко 30 войници са ранени при нападението, от тях поне 12 са в тежко състояние, посочва АП.

Вътрешният министър Сингх свика спешно заседание заради ситуацията в северната част на страната и отмени планираните си посещения в Москва и Вашингтон.

Индийският вътрешен министър нарече Пакистан "терористична държава"
netinfo

Източник: БТА