Илон Мъск
Илон Мъск / Gulliver/Getty Images
Основният въпрос в бъдеще ще бъде намирането на смисъла на живота, заяви милиардерът
Илон Мъск заяви, че изкуственият интелект ще доведе до това, че на човечеството вече няма да му се налага да работи, а основният въпрос в бъдеще ще бъде намирането на смисъла на живота, съобщи Би Би Си.

Американският милиардер обсъди темата с британския премиер Риши Сунак по време на на среща на високо равнище, посветена на регулирането на изкуствения интелект.
Първата по рода си среща на върха се проведе в Блетчли Парк в Бъкингамшър, Великобритания. В продължение на два дни технологични ръководители, експерти и политици обсъждаха основите на регулирането и безопасното използване на технологиите за изкуствен интелект.

По време на срещата на върха няколко големи технологични компании и държави подписаха доброволно споразумение, което позволява на правителствата да тестват най-новите модели на изкуствен интелект за рискове за социалната стабилност и националната сигурност.

Към договора се присъединиха редица големи технологични компании, сред които OpenAI, Google DeepMind, Amazon, Mistral, Microsoft и Meta.

На въпрос на британския премиер какво мисли за инициативата, собственикът на социалната платформа "Екс" изрази своята подкрепа, защото, както се изрази той, "през годините разбрахме, че е хубаво да има рефери".

Илон Мъск смята, че едно от най-трудните предизвикателства на бъдещето ще бъде намирането на смисъла на живота.
Пламен Йотински/БТА