/ iStock/Getty Images
Американски и германски учени твърдят, че проблемите с глобалното затопляне се коренят във времето още преди египетските пирамиди, когато първите земеделци са започнали да променят планетата и климата й, пише в. "Мирър".

Астрономи откриха гигантска екзопланета със странна орбита

Това е много по-рано от предишните реконструкции.

Периодично обработване на земята и животновъдство е имало върху 40% от сушата преди 4000 години. Постоянното обработване е било широкоразпространено преди 2000 години - 1000 години по-рано, отколкото мислеха специалистите досега.

Астероид колкото небостъргач ще мине близо до Земята

"Това означава, че идеята за човешкото въздействие върху природата като ново явление е твърде фокусирана върху близкото минало" - каза д-р Лукас Стивънс от университета на Пенсилвания.
"Науката се фокусира върху това как съвремието е различно от миналото. Мисля, че настоящото изследване дава коректор, като показва, че макар и промените напоследък да са ускорени, хората правят това отдавна".

Огромен резервоар с метан се появи под океанското дъно на Земята

Учените от университетите на Аризона и Пенсилвания и от института за човешка история "Макс Планк" са изследвали използването на земята за периода отпреди 10 000 години допреди 170 години.

Екзопланети имат по-голямо разнообразие на живот отколкото Земята

Изучаването на взаимодействието на хората с природата в древността и през дълъг период от време може да даде идеи за справяне с бъдещи проблеми.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на планетата

За изследването си учените са работили с информация от цял свят, като са разпратили на колеги 700 регионални анкети.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА