Хилари Клинтън демонстрира, че е в добро здраве чрез буркан с кисели краставички
Хилари Клинтън демонстрира, че е в добро здраве чрез буркан с кисели краставички / Guliver/Getty Images

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън се присмя на твърденията, че е физически негодна за Белия дом, предаде Асошиейтед прес. В нощното телевизионно токшоу на Джими Кимъл по Ей Би Си Клинтън каза, че тези обвинения са част от "смахната стратегия" и "алтернативна реалност", които не са насочени към най-важните въпроси за избирателите.

Клинтън харесала сенатор Тим Кейн за вицепрезидент

"Имам чувството, че тази кампания навлезе в алтернативен свят. Трябва да встъпвам в алтернативната реалност и да отговарям на въпроси като дали съм жива, колко дълго ще живея и други подобни", заяви тя. Клинтън добави, че не поставя под въпрос здравето на републиканския си съперник Доналд Тръмп, който според нея е "здрав като кон".

За да покаже доброто си здраве водещият Джими Кимъл даде на кандидат-президентката на демократите да отвори консерва с корнишони.

Клинтън каза, че Тръмп може да бъде непредвидим опонент в предстоящите дебати между кандидатите за президент. "Трябва да се готвя за смахнати неща. Мисля да почерпя от опита си в началното училище", пошегува се Хилари Клинтън, цитирана от Франс прес.

Първият от трите дебата е насрочен за 26 септември в щата Ню Йорк.

Тръмп: Смърт, разруха, тероризъм и слабост - това е наследството на Хилари Клинтън

Доналд Тръмп обаче намекна, че може да не участва във всички тях, въпреки че изостава в социологическите проучвания, а дебатите се гледат от много големи аудитории и дават възможност кандидатите да привлекат избиратели, които не са решили за кого ще гласуват, отбелязва АФП.

Хилари Клинтън демонстрира че е в добро здраве чрез буркан с кисели краставички
netinfo

Източник: БТА