Тръмп: Смърт, разруха, тероризъм и слабост - това е наследството на Хилари Клинтън
Тръмп: Смърт, разруха, тероризъм и слабост - това е наследството на Хилари Клинтън / Guliver/Getty Images

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, че наследството й като държавен секретар е "смърт, разруха, тероризъм и слабост", предаде Ройтерс.

Той каза, че сигурността в САЩ е намаляла, а светът е станал по-нестабилен, откакто Клинтън е оглавила Държавния департамент, а думите му бяха посрещнати с бурни овации в залата и скандирания "Тя е за затвора!".

Тръмп прие да бъде кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ

"Какво получихме след четирите години на Хилари? "Ислямска държава" се разпростря в региона и по целия свят. Либия е в руини, а нашият посланик и неговият персонал бяха оставени да умрат безпомощно като жертви на свирепи убийци. Египет бе тикнат в лапите на радикалните "Мюсюлмански братя", което принуди армията да се намеси, за да си върне контрола. Ирак е в хаос. Иран е на път да се сдобие с ядрено оръжие. Сирия е обхваната от гражданска война и бежанска криза, която застрашава Запада", каза Тръмп.

"След 15 години войни в Близкия Изток, след похарчени трилиони долари и изгубени хиляди животи, ситуацията е по-лоша отвсякога", заяви милиардерът.

Тръмп Смърт разруха тероризъм и слабост  това е наследството на Хилари Клинтън
netinfo

Майк Пенс e кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия

"Наследството на Хилари Клинтън не бива да бъде наследството на Америка. Проблемите, пред които сме изправени сега - бедност и насилие у дома, война и разрушение в чужбина - ще продължат, ако продължаваме да разчитаме на същите политици, които ги създадоха", каза Тръмп.

"Докато сме ръководени от политици, които не поставят Америка на първо място, можем да сме сигурни, че другите страни няма да се отнасят към Америка с респект", каза Тръмп, цитиран от АП.

Американците се плашат както от Тръмп, така и от Клинтън

Тръмп обвини Клинтън, че е марионетка на големия бизнес и крупните дарители, които искат да запазят сегашната политическа система. "Посланието на Клинтън е, че нещата никога няма да се променят. Моето послание е, че нещата трябва да се променят и това трябва да стане сега", каза републиканският кандидат.

Тръмп Смърт разруха тероризъм и слабост  това е наследството на Хилари Клинтън
netinfo

Източник: БТА