/ netinfo
Полицията на Хамас арестува днес палестинец, заподозрян, че е сред водачите на джихадистко движение, съобщи източник от структурите за сигурност, цитиран от АФП.
 
"Тази сутрин силите за сигурност арестуваха 27-годишния Нур Иса, водач от идеологически отклоняващо се движение от лагера Бурейдж в центъра на Газа, както и други лица", уточни източникът, използвайки обичайния израз, с който Хамас назовава джихадистки организации от рода на групировката "Ислямска държава".
 
Службата за вътрешна сигурност на Хамас потвърди във Facebook, че е извършила арести, без да уточни броя и самоличността на задържаните палестинци.
 
Арестувани са четирима членове на "Ислямска държава", включително Нур Иса, които са били издирвани над една година, уточни говорител на Хамас, цитиран от ДПА. Движението Хамас, което е на власт в Газа от 10 години насам, има опоненти в лицето на малки групировки, някои от които - повлияни от ИД.
 
През август палестинец, заподозрян във връзки с ИД, се самовзриви в южната част на ивицата Газа, на границата с Египет, и уби охранител от Хамас, след което движението извърши арести, припомня АФП.
БТА