Страната се бори с третата вълна на пандемията
Германските власти затягат ограничителните мерки, за да овладеят третата вълна на коронавируса.

Вече няколко часа канцлерът Ангела Меркел и ръководителите на германските провинции обсъждат стратегията за борба с пандемията. Според източник от срещата, цитиран от няколо германски медии, ограниченията в страната, които трябваше да са в сила до края на март, ще останат до 18 април. 

Меркел: Германия е готова да използва руската ваксина „Спутник V”

Срещата, планирана преди седмици, трябваше да бъде посветена на ново смекчаване на частичната блокада, но дневният ред се промени изцяло, поради разпространението на британския вариант на вируса.

Германските власти готвят ново затягане на ограничителните мерки, за да овладеят третата вълна на коронавируса. Канцлерът Ангела Меркел и ръководителите на германските провинции ще обсъдят днес стратегията за борба с пандемията.

Германия продължи контрола на границата с Чехия и Тирол

Срещата, планирана преди седмици, трябваше да бъде посветена на ново смекчаване на частичната блокада, но дневният ред се промени изцяло поради разпространението на британския вариант на вируса.
 
В предварителен документ за срещата, съставен от няколко провинции, се иска всички ограничения в страната, които трябваше да са в сила до края на март, да продължат да действат и през април.
nova.bg