Мачът между Дания и Финландия ще се доиграе на стадион "Паркен"
Двубоят между Дания и Финландия от UEFA EURO 2020 бе прекъснат, след като звездата на домакините Кристиан Ериксен колабира на терена. Инцидентът се случи в края на първата част, съобщи Gong.bg.

БТА

Състоянието на Кристиан Ериксен вече е стабилно, диша самостоятелно и може да говори, разкри агентът му. Халфът на Интер Милано се намира в болница, съобщават от УЕФА.
Футболист колабира на терена на UEFA EURO 2020
БТА


Лекарски екип му оказа първа помощ на терена, правейки му изкуствено дишане.

Футболист колабира на терена на UEFA EURO 2020
БТА

Датските национали оформиха пръстен около халфа на Интер Милано, когато той получаваше първа медицинска помощ.

БТА

Докато спешните екипи оказваха помощ на Ериксен на терена, играчите на Финландия и се прибраха в съблекалните. Това направи и съдийската бригада, начело с англичанина Антъни Тейлър, съобщи БТА.

БТА


Футболистите и феновете на терена скръстиха ръце в молитва. Видяха се сълзи както в очите на съотборниците му, така и сред феновете на Дания.

БТА


Мачът между Дания и Финландия ще бъде доигран. От УЕФА обявиха, че срещата продължава. Играчите са били информирани и самите те са поискали да се играят. Първо ще се играят последните пет минути от първото полувреме. След кратка почивка, едва от 5 минути, второто полувреме ще бъде завършено.
 


"И двата отбора ще продължат мача", пише в съобщението. Играчите отново са на терена.

"Моменти като този ни напомнят колко е относително всичко в живота. Желая на Кристиан бързо възстановяване и се моля семейството му да има сили и вяра. В тези моменти обединението на футболната общност е толкова силно и неговото семейство усеща всички добри пожелания и молитви. Чух феновете на двата отбора да скандират името му. Футболът е прекрасен и Кристиан умее да го играе също толкова прекрасно", каза Чеферин.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.