Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали американския икономически растеж и разкритикува опонентите си от Демократическата партия по време на митинг в Грийн бей в щата Уисконсин, предаде АП.

Един убит и трима ранени в стрелбата в синагога в Калифорния (ВИДЕО)

Тръмп припомни, че икономическият растеж е бил 3,2 процента през първото тримесечие на годината и изтъкна постигнатото в областта на намаляване на бедността на американските семейства и увеличаване на заетостта в Уисконсин. Президентът отново обеща да издигне стена по границата с Мексико и да представи план за здравеопазването след президентските избори.

Той спомена и опонентите си сред демократите, като използва прякорите, които им е дал. Тръмп говори за Заспалия Джо, визирайки Джо Байдън, и за Лудия Бърни, визирайки Бърни Сандърс. За Елизабет Уорън, която нарича Покахонтас, Тръмп прогнозира, че с нейната кандидатура за изборите вече е свършено.

Стрелецът в синагогата в Калифорния се вдъхновил от нападателя от Крайстчърч

Заради митинга в Уисконсин Тръмп пропусна ежегодната вечеря на кореспондентите в Белия дом. "Има ли друго място, на което да е по-забавно от митинг на Тръмп?", попита той привържениците си.

Gulliver/Getty Images

Заедно с Тръмп вечерята на кореспондентите пропусна и говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя придружи Тръмп в Уисконсин и каза, че е много горда, че работи за президента.
В началото на митинга обаче Тръмп говори за стрелбата в синагога в Калифорния, в която бе убита една жена и трима души бяха ранени.

"Тази вечер сърцето на Америка е с жертвите на ужасяващата стрелба в синагога. Цялата наша нация е в траур, моли се за ранените и изказва солидарността си с еврейската общност. Ние осъждаме енергично злините на антисемитизма и на омразата, които трябва да бъдат победени", каза Тръмп, предаде АФП. Междувременно нападателят от синагогата беше идентифициран като 19-годишният Джон Ърнест, предаде ТАСС.
БТА