/ Gulliver/Getty Images
Звездата на Ливърпул Мохамед Салах поднови тренировки с отбора преди гостуването на Генк в Шампионската лига, след като лекуваше травма на глезена.

Нападателят пропусна визитата на Манчестър Юнайтед във Висшата лига, след като не успя да се възстанови от контузията, получена след опасното влизане на Хамза Чудхури от Лестър преди паузата за националните отбори.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп заяви, че египетският национал не е могъл да тренира със състава преди дербито с Юнайтед, завършило 1:1 в неделя, но сега е на линия за гостуването на „Луминус Арена“ в Белгия.
 

Ливърпул доминира "Златната топка"


Салах стартира като титуляр във всички предишни осем мача на „червените“ в Премиършип и подновяването му на пълноценни тренировки идва и преди важното домакинство на Тотнъм в неделя.

Въпреки това, дефанзивното дуо Трент Алекзандър-Арнолд, който заедно със Салах попадна в списъка с 30 номинирани играчи за „Златната топка“, и Жоел Матип пропуснаха тренировъчното занимание на базата в Мелууд. Джердан Шакири остава извън състава, след като продължава лечението си в Швейцария на травма на прасеца, която получи по време на тренировка миналия месец.



Европейският клубен шампион Ливърпул е втори в група Е преди визитата си на Генк, след като отвърна на поражението в откриващия си мач от Наполи с драматичен успех над Залцбург с 4:3 на „Анфийлд“.