Бали
Бали / iStock/Getty Images
Имиграционната служба на Бали ще депортира двама руски граждани, които бяха арестувани тази седмица за носене на неподходящо облекло в един от храмовете на индонезийския курортен остров, предаде ДПА, като се позова на индонезийските власти.

Властите са арестували в понеделник трима руски граждани (две жени съответно на 35 и 29 години и мъж на 37 години) в културното средище Убуд, след като са получили информация от местни жители, че руснаците са танцували и са позирали за снимка в неподходящо облекло предишния ден. Тогава те били на посещение в храма "Пенгубенган".

Това е едно от най-свещените места в храмовия комплекс "Бесаких" в Бали, намиращ се в подножието на планина Агунг.

Ръководителят на регионалния офис на индонезийското министерство на правосъдието Ангиат Напитупулу заяви, че ще бъде освободена една от двете жени и че другите двама руски граждани ще бъдат депортирани за нарушаване на местните правила. Той каза още, че според пазачите на храма жените са били облечени подходящо, когато са влезли в храмовия комплекс. Те са носели предоставените им кърпи за покриване на голите рамене. Едната рускиня обаче свалила кърпата си и била само по потник, докато танцувала и позирала за снимка.

През март рускиня бе депортирана, след като позира гола за снимки пред свещено дърво в района на град Табанан на остров Бали. Месец по-късно руски турист бе изгонен от курорта, след като негова снимка, на която се вижда как е разголил долната част на тялото си на върха на Агунг, набра популярност в онлайн пространството и разгневи местните жители, които смятат планината за свещена.
Габриела Иванова/БТА