/ БГНЕС
Петима остават в неизвестност след рухването на моста в италианския град Генуа
В Италия за днес е обявен ден на траур в памет на загиналите при срутването на моста в Генуа във вторник, предаде Ройтерс.

Виадуктът край Генуа - изключително творение, непригодено за днешния трафик
 

БГНЕС


Тази сутрин ще се състои официална погребална церемония за част от жертвите, която ще включва отслужването на заупокойна литургия от архиепископа на северозападния италиански град кардинал Анджело Баняско. На церемонията ще присъстват италианският президент Серджо Матарела и премиерът Джузепе Конте.

Погребението ще бъде предавано на живо от националното радио и телевизия на Италия.
 

БГНЕС


Последна надежда: Спасителите неуморно търсят оцелели под отломките от моста в Генуа

В същото време продължава издирването на изчезналите след срутването на моста хора. Последно службата за гражданска защита съобщи, че петима души остават в неизвестност след трагедията, цитирана от ТАСС. Вчера прокурорът на Генуа Франческо Коци каза, че под отломките на разрушения мост е възможно да има още 10 до 20 души. Данните бяха коригирани след проверки на информацията за хората с неустановено местонахождение.
 

БГНЕС


Все още има хора в неизвестност след срутването на моста в Генуа

С помощта на булдозери и друга техника спасителите четвърти ден търсят изчезналите.

В Генуа вчера бяха погребани 17 от 38 загинали, съобщи телевизия "Ти Джи ком 24". Близките предпочетоха това да стане в тесен семеен кръг. "Не искаме погребенията да бъдат превърнати във фарс. Това е лична болка и не ни трябва публичност. Днес започва войната ни за справедливост и истина. Това не трябва да се повтаря повече", писа във Facebook бащата на един от загиналите.

БГНЕС

БТА