/ БГНЕС
Сръбският външен министър Ивица Дачич отрече информацията на Радио Свободна Европа за прекратяване на кампанията на Сърбия за непризнаването на Косово. Той заяви, че това е "голяма лъжа", съобщиха дипломатически източници в Брюксел.

Косово излиза от коронакризата с ново правителство

Според РСЕ, властите в Белград са се съгласили да не продължават тази кампания, за да се създаде атмосфера за възобновяване на диалога с цел нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия.

"Като част от добрата воля за създаване на атмосфера, благоприятна за продължаване на диалога, Белград се съгласи да не продължава тази кампания", е заявил високопоставен дипломатически източник на ЕС, съобщи РСЕ.

Вучич: Сърбия остава на европейския път, но няма да се изправи срещу съюзниците си

Представителите на Европейския съюз, участващи в процеса на диалога, заявиха, че кампанията на Сърбия е "дразнещ въпрос". "Трябва да дадем положителен тласък и да не се дразним един друг", се казва в изявление на ЕС.

"Сърбия няма да спре кампанията за оттегляне на признаването на Косово, нито ще спре, ако всички останали не спрат кампанията за признаване на така нареченото Косово", каза Дачич, цитиран от Танюг.