Българи и турци арестувани за сводничество във Франция
Българи и турци арестувани за сводничество във Франция / БГНЕС, архив

Полицията в Лимож (Централна Франция) задържа в понеделник 10 мъже от Турция и от България на възраст от 23 до 63 години, заподозрени в сводничество. Операцията, осъществена съвместно с ред други служби, дава "истински отпор на организираната проституция" в града, информира на сайта си регионалното издание "Шарант либр".

Сигнал, подаден в Лимож още през февруари 2012 година, съдействал за разкриването на широка мрежа за проституция, включвала по-специално три бара недалеч от градската гара - местно средище на платената любов, пише БТА. Баровете, работещи в съдружие, не били само място за срещи, но и за интимни контакти.

Петдесетина полицаи, придружени от преводачи с турски и български език, влезли вчера на разсъмване в десетина частни жилища в района. Временно задържани, заподозрените като сводници може да останат в ареста до 96 часа, преди да бъдат разпитани от съдия-следовател.

Следствието установило, че престъпната организация принуждавала да проституират близо 60 млади жени. Нито една от тях не е задържана, уточнява "Шарант либр".