Бившата заложничка на ФАРК се върна в Богота
Бившата заложничка на ФАРК се върна в Богота / netinfo
Бившата заложничка на Колумбийските революционни въоръжени сили (ФАРК) - Клара Рохас, се завърна в колумбийската столица Богота, където се срещна с малкия си син за първи път от повече от три години, предаде Асошиейтед прес.

Придружавана от майка си и брат си, Рохас посети къща в Богота, където 3-годишният Емануел се намираше от няколко дни, за да бъде подготвен за срещата с майка си. Рохас роди Емануел по време на пленничеството си през април 2004 г. Той беше отделен от нея след раждането и отведен в сиропиталище в колумбийската столица.

Социалните служби върнаха Емануел временно на майка му, докато съдът се произнесе дали тя е в състояние да го отглежда, съобщи АФП.

Клара Рохас, на 44 години, беше освободена от похитителите си в четвъртък с посредничеството на венецуелския президент Уго Чавес. Първите дни на свобода тя прекара във венецуелската столица Каракас, където разказа пред медиите за ужасите, изживени по време на 6-те години, прекарани в ръцете на колумбийските бунтовници.

В Богота Рохас, която изглеждаше много развълнувана, бе посрещната от министъра на отбраната Мануел Сантос и от главния преговарящ за нейното освобождаване.