/ Guliver/Getty Images
Пресслужбата на Белия дом публикува вчера две снимки от срещата между бившия директор на ЦРУ и настоящ държавен секретар на САЩ Майк Помпейо и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщиха Ройтерс и ТАСС.
 
Тръмп потвърди: Помпейо се срещна с Ким Чен-ун, всичко премина много гладко

На снимките Помпейо и Ким Чен-ун си стискат ръцете в приемна зала. Двамата са застанали пред стенни пана, изобразяващи дървета и бели птици. На едната фотография двамата са сериозни, а на другата - леко усмихнати.
 
Помпейо, който днес официално встъпи в длъжност като Държавен секретар", ще свърши отлична работа, помагайки на президента Доналд Тръмп да оглави усилията ни по денуклеаризацията на Корейския полуостров", написа в Twitter говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя отбеляза, че срещата се е състояла в началото на април.

Съветниците на президента Тръмп разглеждат обещанията на Пхенян като „капан“
 
На 18 април Тръмп съобщи, че Помпейо е провел лична среща с Ким Чен-ун. По думите му срещата преминала много гладко и били изградени добри отношения.
 

Guliver/Getty Images

 
Майк Помпейо е новият американски държавен секретар (СНИМКИ)

В интервю за телевизия "Фокс нюз" по-рано днес Тръмп обясни, че срещата на Помпейо с Ким Чен-ун не била планирана, предаде Ройтерс.
 
"Не се предполагаше той да се срещне с Ким Чен-ун, но го направи. Уредиха това, макар че той беше там за малко", каза президентът и добави, че иска да публикува "невероятните" снимки от тази среща. Тръмп отбеляза, че двамата са разговаряли повече от час.
БТА